El capitalismo ha formulado su tipo ideal con la figura del hombre unidimensional. Conocemos su retrato: iletrado, inculto, codicioso, limitado, sometido a lo que manda la tribu, arrogante, seguro de sí mismo, dócil. Débil con los fuertes, fuerte con los débiles, simple, previsible, fanático de los deportes y los estadios, devoto del dinero y partidario de lo irracional, profeta especializado en banalidades, en ideas pequeñas, tonto, necio, narcisista, egocéntrico, gregario, consumista, consumidor de las mitologías del momento, amoral, sin memoria, racista, cínico, sexista, misógino, conservador, reaccionario, oportunista y con algunos rasgos de la manera de ser que define un fascismo ordinario. Constituye un socio ideal para cumplir su papel en el vasto teatro del mercado nacional, y luego mundial. Este es el sujeto cuyos méritos, valores y talento se alaban actualmente. (Michel Onfray)


miércoles, 11 de junio de 2014

CAL QUE PERE NAVARRO DIMITEIXI!





No coincideixo políticament, ni de lluny, amb Pere Navarro, però tot i així el motiu de la meva sol·licitud no es fonamenta ni en el rebuig de la ideologia que representa ni en el de les propostes polítiques concretes que defensa. El motiu és que s’ha convertit en el pallasso trist que rep totes les bufetades als sainets que es representen a l’escenari de la política catalana, i que cada vegada que en rep una, hi ha espectadors que esclaten a riure i obliden les malifetes dels pallassos murris.

¿Qui pensarà en les garrotades, cops de puny i pilotades de goma dels mossos d’esquadra que van ferir, matar i mutilar ciutadans i ciutadanes—almenys durant el període en què eren comandats per Manel Prat—, si un es pot passar un mes sencer rient amb la bufetada que li va etzibar una senyora d’Ullastrell a Pere Navarro?

¿Qui recordarà les declaracions de l’examant de Jordi Pujol Ferrusola sobre presumptes viatges a paradisos fiscals amb maletes carregades de bitllets, si un es pot petar de riure amb la gracieta del pallasso sinistre de les jaquetes de coloraines quan va insinuar que la senyora de la bufetada era l’examant de Pere Navarro?

¿Qui s’exclamarà de la demolició programada de la sanitat pública a Catalunya, executada pel govern d’Artur Mas, si un es pot indignar per la poca-soltada de Pere Navarro de recordar-li a la senyora de la bufetada si s’havia pres la pastilla pels nervis? O bé, ¿qui pensarà en queixar-se, si allò que li segresta l’atenció quan navega per internet o llegeix diaris són els sarcasmes o les lamentacions hipòcrites sobre «la demolició interna d’un dels dos grans partits que ha tingut Catalunya de la Transició ençà», duta a terme per Pere Navarro?

¿Què hem de dir de la minsa reacció pública davant la sentència sorprenent que ha condemnat a dues penes de sis mesos de presó per a cada un els senyors Millet i Montull, acusats d'haver comès delictes d'apropiació indeguda, falsedat en document oficial, prevaricació i tràfic d'influències en «el cas de l’hotel del Palau»? ¿Qui pot pensar en això, si un es pot quedar espaterrat perquè Pere Navarro va denunciar a la senyora de la bufetada?

¿I qui es preguntarà si «el cas Palau» —diferent del cas de l’hotel, encara que relacionat—, no acabarà també amb una sentència ridícula i sorprenent —tot i que de moment un jutge ha conclòs que, gràcies a Millet i Montull, CiU va rebre 5 milions d’euros en comissions il·legals de Ferrovial (empresa patrocinadora de la Fundació Orfeó Català – Palau de la Música Catalana) a canvi d’adjudicacions d’obra pública durant l'últim govern de Jordi Pujol—, si un es pot esbargir abduït per la important qüestió de per què Pere Navarro no ha dimitit després de l’ensopegada de les eleccions europees?

Pere Navarro s’ha convertit, doncs, per obra i gràcia de les seves propostes polítiques i dels mitjans de comunicació controlats per CiU, en un magnífic element de distracció; però no cal que dimiteixi per evitar-ho, no, si dimitís, de seguida es trobarien mil i una alternatives per desviar l’atenció de la gent dels femers en què... presumptament... estan ficats alguns destacats membres de CiU.

Terrassa, 03/06/14

Refusada la publicació Diari de Terrassa


No hay comentarios:

Publicar un comentario